Terms, phrases and words from the world of e-cigarettes and vapers. Here you will find a list of the most commonly used phrases and word and their meaning. The dictionary is not done, but will be updated from time to time. Please if you have suggestions to news terms or words let is know - we will change og add them to the list.

 • Cut-Off / Cut-Off Tid
  De fleste e-cigaret batterier (indbyggede) - ikke traditionelle batteri - men f.eks. ego batterier - har en funktion der gør at atomizeren (brænderen) ikke skal blive overophedet. Batteriet afbryder derfor strømmen til atomizeren når der er suget længe, f.eks. efter 8-10 sek. Der går så typisk mellem 10-30 sek. før man igen kan bruge batteriet normalt.
 • Filler
  Vat eller fibermateriale man typisk finder i de traditionelle cartridges (filtre), der holder på væsken - og føder atomizeren. Vattet/fiberen binder væsken så den ikke løber ud af af mundstykket.
 • Mesh
  Mesh er flettet metal tråd (fintmasket metal net) der typisk bruges til at producere egne væger til den kategori af atomizer kaldet rebuildables også kaldet RBA (Genesis RBA style). Mesh kan være lavet i forskellige materialer, og sammensætninger, typisk bruges dog rustfrit stål, da de ikke afgiver smag eller nedbrydes. Mesh væger fremfor normale Wick (væger) lavet af silica, eller bomuld mm. giver en god jævn fordeling/fødning af væske på hele vægens overflade dette og varmefordelingen i metal nettet gør at temperaturen ved fordampning typisk er højere, og smagen samt dampproduktion er anderledes end på de traditionelle væger (wick).
 • Aroma (Smagsessens)
  Aroma eller Smagessens. Se under Flavour, den engelske ord for smag
 • Flavour / Smag
  Ordet Flavour betyder på engelsk smags, og bruges væsken man tilsætter e-liquid for at give den smag. F.eks Tobak, Menthol, eller Jordbær essenser (flavour) tilsættes til den neutrale PG/VG blanding.
 • PCC (CCC)
  PCC står for Personal Charger Case, til tider også kaldet CCC. PCC har indbygget et stort batteri, der gør at man kan oplade sine e-cigaret batteri uden den normale 240V væglader. Typisk oplades selve PCC hjemmefra, og når man så er på farten, monteres batteriet direkte i PCC (Lade boksen) når det skal oplades. En typisk PCC (ladeboks) kan oplade batteri min. 5+ gange af hængig af PCC, e-cigaret model (batteritype)
 • Atomizer / Atomizere
  Ordet Atomizer betyder frit oversat til dansk forstøver, hvilket er lidt misvisende, da atomizers reelt ikke forstøver men fordamper væske. Atomizeren er den grundlæggende teknologi bag e-cigaretter, e-piber osv. Da det er denne del af e-cigaretten der sørger for at opvarme e-liquid til en temperatur hvor væsken koger og afgiver dampen som brugeren så kan indhalere. Atomizere eksisterer i forskellige varianter, både med og uden indbyggede væskebeholdere (Tank systemer) mm. f.eks. kan man få Clearomizers, Cartomizer osv., hvori atomizeren er indbygget.
 • Cart / Carts
  Se under Cartridges (Cart er en forkortelse af Cartridge, det engelske ord for filter)
 • Coil / Coils
  Coils er den varmetråd / spole der opvarmer rygevæsken i selve atomizeren når man damper, ligesom der i en elektrisk pære er der også i e-cigaretter en varmespole / varmetråd. Ordet coils bruges også om hele atomizer-cores (selve den udskiftelige "indmad" på nogle atomizer/clearomizere).
 • Cartridge / Cartridges
  Beholder/mundstykke er typisk filter-delen på e-cigaretten. På traditionelle e-cigaret modeller der hvor e-væsken påfyldes/sidder. Der eksisterer i dag flere typer cartridges, hvor væsken er bundet i filler (vat-materiale), eller i små væskebeholdere (Tank Cartridges)
 • Cartomizer / Cartomizere
  En cartomizer er typisk en lukket atomizer med indbygget cartridge (filter) - altså en fordamper eller brænder og filter bygget sammen. Klassike Cartomizere ligner filter delen på en cigaret. Men er altså både atomizer og cartridge i én enhed.
 • Clearomizer / Clearomizere
  En Clearomizer er en sammensat enhed bestående af både atomizer og væskebeholder ligesom Cartomizeren. Grunden til at man kalder det en clearomizer er at væskebeholderen som regel er transparent/gennemsigtig så man kan se væsken.
 • Cutte
  At "Cutte" - Udtryk der bruges når man fortynder sin e-liquid med henblik på at sænke nikotinindholdet. Typisk fortynder med med PG/VG væske på 0mg, hvis nikotinindholdet er for højt
 • Dripping
  Begrebet dripping knytter sig til e-rygere der drypper væske direkte ned i deres atomizer (atomizer/atomizer væge) i stedet for at bruge en tank cartridge eller anden væskebeholder til at "leverer" væsken til atomizeren. Der er lavet deciderede dripping atomizers til denne diciplin. Med dripping kan man for hvert hiv sikrer sig at atomizer/atomizer væge er præcis så fugtig og mættet af væske som man ønsker. Giver som regel lidt mere damp (og/eller bedre smag).
 • E-liquid
  Væsken der påfyldes e-cigaretter for at afgive damp. Typisk er e-liquid betegnelsen for en færdigblandet rygevæske, parat til brug. E-liquid kaldes også rygevæske, e-juice, smokejuice, juice
 • Stand / Stander
  E-Cigaret Standere eller stand, er i bund og grund en holder hvor i du kan sætte din e-cigaret når du ikke ryger. Stands eller Standere kan fås i mange forskellige varianter og materialer.
 • Mod / Modding
  Mod kommer af ordet modification og refererer til det at ændre sin e-cigaret eller e-pibe. Når man modder (modding), laver man typisk om i nogle grundlæggende dele på e-cigaretten. F.eks. kan man skifte sit traditionelle ego-batteri ud med en mekanisk mod, der giver mulighed for at leverer mere strøm (Variable Voltage - VV). Vi anbefaler at nye brugere sætter sig godt ind i Modding før de begynder at eksperimenterer, da de ellers nemt vil kunne ødelægge deres udstyr.