Elektroniske cigaretter bliver mere almindeligt anvendt af folk til enten at hjælpe dem med at holde op med at ryge, eller reducere antallet af cigaretter de ryger hver dag. E-cigaret startede i Kina i 2003, og spredte sig hurtigt over hele verden i popularitet, især via internettet, og i den senere tid også gennem butikker. Mens de ligner almindelige cigaretter på grund af deres design, har de ikke samme negative effekt, herunder nikotinafhængighed. En Elektrisk cigaret, også kaldet el cigaret og damp cigaret, er lange rør-lignende enheder, der ligner traditionelle cigaretter, mens andre ligner kuglepenne. De fleste har udskiftelige patroner med rygevæske, hvor du selv kan vælge en smagsvariant, der falder i lige præcis din smag.

 

For rygere findes der et væld af fordele og årsager til at skifte til en elektronisk cigaret fra tradionelle cigaretter. Hele formålet med e-cigaretter er at tilbyde følelsen af at ryge uden de tilknyttede sundhedsrisici, som du udsætter dig selv for. Fordelene ved at anvende elektroniske cigaretter er indlysende fra det førnævnte, men de strækker sig meget længere, som omfatter fysiske, sociale og økonomiske fordele.

 

Sig farvel til rygerhoste

Én af de første sundhedsmæssige fordele ved at skifte fra almindelige cigaretter til elektroniske cigaretter i forbindelse med et rygestop, er at den vedvarende hoste som mange oplever ved almindelige cigaretter forsvinder. Det daglige ritual med at hoste slim op hver morgen får endelig sin ende. De toksiner, som påvirker slim ophobningen findes ikke i e-cigaretterne.

 

Mange har oplevet, efter at have skiftet til en e cigaret, at de har fået forbedret deres lugte- og smagssans. Man har længe antaget, at rygning har påvirket smagsløgene, men nu ser det ud til at man kan få en fuld smagsoplevelse tilbage. Derudover har mange oplevet, at de har nemmere ved at trække vejret igen. De toksiner, som findes i almindelige cigaretter medfører tit åndedrætssbesvær. Endnu en grund til at skifte til en elektrisk cigaret.

 

Et af de største irritationsmomenter ved rygning er, at det påvirker omgivelserne i form af passiv rygning. Dette skal du nu ikke længere tænke over, da e-cigaretterne ikke frigiver røg og dermed ikke øger risikoen for passiv rygning, lungekræft og så videre.

Gå til forsiden